PGA Golftrænere
E-mærket
Ben Tinning & Johannes Eriksen
MENU
Tema

Titleist guide til bolde


 • Fri fragt +1100 DKK

 • Gratis vejledning på 75 26 92 72

 • 5 stjerner på TrustPilot

Kan alle golfspillere drage fordele af en golfbold fitting?

Vores mål hos B&J Better Golf, sammen med Titleist er at hjælpe alle golfspillere med at spille bedre golf og gå lavere scores. At blive fittet til den rigtige golfbold er en essentiel del af dette. Enhver golfspiller, uanset niveau, alder og køn, kan drage fordel af en golfbold fitting. Hvorfor? Fordi golfbolden er det mest essentielle udstyr for en golfspiller. Det er det eneste stykke udstyr som en golfspiller benytter ved hvert eneste slag. Der er stor forskel på de spille mæssige fordele og kvaliteten af golfboldmærket, samt forskellige modeller indenfor hvert brand. Dette gør sig specielt gældende forslagene omkring green og approach slagene. En Titleist bold, som er korrekt fittet til dit spil vil hjælpe dig med at spille bedre, gå lavere scores og nyde golfspillet endnu mere.

Hvad er Titleist's tilgang til golfbold fitting?

Hos B&J Better Golf og Titleist mener vi at en korrekt golfbold fitting finder sted på golfbanen. Titleist's Tour-validerede ”Green-to-Tee” tilgang sikrer en succesfuld fitting til golfspillere på alle niveauer, fra verdens bedste til høj-handikap amatører. Vi starter på greenen, hvor der er største fokus på slagene omkring og på greenen. Herefter arbejder vi os tilbage til tee-boxen. At blive fittet til den golfbold der vil optimere din præstation ved dine. scoringsslag (chips, pitches og approach slag) er nøglen til at gå lavere scores.

Hvilke steps består en golfbold fitting af?

VURDERING OG VALG
En Titleist golfbold fitting starter med en vurdering af dit spil, dine præstationsmål og dine personlige præferencer. For at afprøve dette kan du deltage i et Titleist golf ball fitting event eller tale med din lokale PGA-pro.


GREEN-TO-TEE BANEEVALUERING
Titleist’s ’Green-to-tee’ fitting proces involverer en evaluering af alle slag på golfbanen, med størst fokus på slagene omkring og på green. Du skal evaluere de anbefalede og alternative golfbolde (og golfbolden du har spillet mest med før fitting sessionen) side om side, da dette er den bedste måde at eksperimentere med præstationsforskellene mellem de forskellige modeller.


SÆTTE DEN NYE BOLD I SPIL
Når du har været igennem ’Green-To-Tee’ fitting processen bør du forpligte dig til kun at spille med dén bold. Ved brug af den samme golfboldmodel ved hvert salg i hver eneste runde, elimineres præstationsvariationer, troen på sig selv opbygges, og spillet bliver mere rutinepræget, hvilket vil udmunde i lavere golfrunder.

Hvorfor går man lavere scores med Titleist Pro V1, Pro V1x og AVX?

Pro V1, Pro V1x og AVX bliver udviklet via proprietære teknologier og præcisions fremstilling, hvilket giver golfspillere en usammenlignelig præstation i alle facetter af spillet -ekstraordinær længde i det lange spil, exceptionel spin og kontrol i short game, optimeret flight, god føling, og langvarig holdbarhed. Med de unikke flight, spin og følings karakteristika, er Pro V1, Pro V1x og AVX alle designet til at give golfspillere de bedste betingelser for at gå lave scores.

Hvad er de primære præstationsforskelle på Pro V1, Pro V1x og AVX boldene?

Mens Pro V1, Pro V1x og AVX alle giver golfspillere best-in-class performance og kvalitet, er der essentielle forskelle mellem modellerne, som er relevante når man skal overveje hvilken bold der passer bedst til sit spil. Pro V1, Pro V1x og AVX er forskellige iht. flugt, spin og feel. Sammenlignet med Pro V1, flyver Pro V1x højere, genererer mere spin og føles hårdere. Hvorimod AVX flyver lavere, genererer mindre spin og føles blødere i forhold til Pro V1. Hver golfspillers spil er forskelligt og valget af model der passer til din unikke flugt, spin og feel præference er nøglen til at spille sit bedste.

Er jeg god nok til at spille Pro V1, Pro V1x eller AVX?

Ja, du er. Pro V1, Pro V1x og AVX golfbolde virker for alle golfere, ikke kun for elite- og professionelle spillere. Faktisk, får en højhandicap en høj-performance golfbold. Mellem- til højhandikapspillere misser flere greens og har derfor behov for at komme op og i oftere for at spare slag. Spinnen og kontrollen som Pro V1, Pro V1x og AVX giver, hjælper disse spillere med at levere de short game slag der skal til for at spille op til deres bedste.

Mid-to-high handikapspillere har behov for mere ”hjælp” i løbet af en runde. Deres missede slag, specielt ved slag mod green, kræver maksimal forgiveness-effekt. Bedre stopkraft fra en spin bold ved approach og short-game slagene kan ofte være forskellen på om bolden bliver på green eller ruller af.

Hvorfor laver Titleist andre bolde i deres produkt sortiment?

Titleist golfboldsortimentet er designet til at opfylde det komplette udvalg af præstationsbehov og præferencer. Ved korrekt fitting af en golfspiller, giver Pro V1, Pro V1x eller AVX de bedst mulige betingelser, for at hjælpe golfspilleren med at gå lavere scores. Derfor anbefaler vi oftest disse modeller til golfspillere hvor præstation er deres topprioritet.

Mens alle golfspillere ønsker bedre præstation, har nogle golfspillere også individuelle præferencer, som kan påvirke deres valg af golfbold. Præferencer omfatter følelse, farve, pris og udseende (nummeret på bolden eller markeringer). Hvis du har nogle specifikke præferencer tilbyder vi også Tour Soft, Velocity og TruFeel golfbolde, som også alle leverer førsteklasses ydeevne og kvalitet.

Hvilken Titleist bold er den længste?

Alle Titleist golfbolde er designet og fremstillet til at være exceptionelt lange fra tee, hvor modellerne ligger indenfor 4-6 meter af hinanden. Kort sagt, der er ingen signifikante distancefordele ved at vælge én Titleist-model over en anden. I en given runde, uanset om du går under par eller over 100, vil du maksimalt slå din driver 14 gange. Når vi udfører en golfbold fitting af en golfspiller, starter vi ved green og arbejder os tilbage til tee-boxen, da vi holder fokus på scoringsslag (chips, pitches og approach), da det er her alle golfspillere har den største mulighed for at forbedre deres score.

Hvilken Titleist bold er den mest lige?

Mange golfspillere tror fejlagtigt, at de kan udbedre og “helbrede” deres skæve tee slag med en low-spin, distance golfbold. Dette er ikke tilfældet. Alle Titleist golfbolde spinner lavt med driveren, med en minimal forskel mellem alle modeller. Med en så lille forskel i spinraten mellem modellerne med driveren, er der ingen meningsfuld indvirkning på spredningen på ens slag. 

Det er også vigtigt at huske, at low spin, distance golfbolde typisk har lavt spin ved alle slag, hvilket kan have en dårlig påvirkning på scoren. Forskellen i spinraten på scoringsslag mellem modeller er signifikante og spilafgørende. 

At spille golfbolde som Pro V1, Pro V1x og AVX, som giver low spin med driveren, og betydeligt mere spin på scoringsslagene end andre modeller, gør det muligt at opnå mere kontrol og slå slag tættere på hullet, oftere.

Hvilken Titleist golfbold er den bedste til min swingspeed?

Mange golfspillere tror fejlagtigt at de skal være velegnede til en golfbold udelukkende baseret på deres svingspeed med driveren. Dette er en fejlagtig tilgang. 

Sandheden er, at enhver golfspiller har mange forskellige svinghastigheder, ikke kun en. Golfspillere benytter sig af mange forskellige svingspeeds til at udføre de mange slag, der kræves i en runde. For at spille bedst muligt, skal golfbolden kunne tilpasse sig og yde sit optimalt ved alle de forskellige slag. Der er en række vigtige faktorer at overveje, når man skal beslutte sig for hvilken golfbold man skal spille, men svingspeeden bør ikke være en af disse faktorer. 

Hos Titleist designes og produceres golfbolde der skal levere en toppræstation til enhver svingspeed, kølle/jern og slag; ikke kun til de 14 drives du skal slå på runden.

Skal jeg spille med en lavkompressions bold?

En almindelig misforståelse blandt golfspillere, når man vælger en golfbold, er, at de skal matche en bolds kompression til deres svingspeed. Mange tror at en lav-kompressions golfbold er med til at øge slagdistancen eller præstationen. Dette er en misforståelse.

Golfspillere komprimerer golfbolden ved hvert slag ved enhver svingspeed, og forskellen i golfboldkomprimeringen er minimal ved varierende svingspeeds. Titleist har testet forskellige lav-kompressions bolde og bolde “designet til amatører” op mod deres egne golfbolde, og de leverer ikke en bedre ydeevne. Så hvad er kompression helt præcist, og hvorfor skal golfspillere bekymre sig om det? Kompression er blot en test af den relative blødhed af en golfbold. Hvis en golfspiller har en følelsespræference for en blød følelse når der slås til golfbolden, kan de spille med en golfbold med lav kompression.

Se modellerne her

Titleist bolde

 • Titleist Velocity Golfbolde

  Titleist Velocity Golfbolde

  Den nye Velocity golfbold er en forbedret udgave af den kendte distancebolde. Velocity giver en eksplosiv boldhastig for længere slag – men samtidig fornøden føling i det korte spil.
  kr. 249,00
  T8023S.jpg T8023S-b.jpg T8023S-c.jpg T8023S-d.jpg
Created Model in 0,0156529 sec